Klub oporbenih vijećnika Općinskog vijeća Općine Gornji Mihaljevec

Mi nismo „Velika koalicija“ već grupa stranaka i pojedinaca kojima je dosta podjela i svađa radi očuvanja fotelja, te korištenje političke moći za ostvarenje osobnih interesa i probitaka. 

Neprimjereno je da nas posebno u malim sredinama kakva je naša Općina, dijele prema stranačkoj pripadnosti, prema  životnom dobu, prema stečenom obrazovanju, prema statusu, prema vjeri, prema mjestu stanovanja.

Nismo ni lijeva, ni desna ni koalicija centra, već koalicija s vizijom da naša Općina nije tamo neka mala Općina na granici sa Slovenijom, već Općina koja je iznjedrila vrlo poznate ljude raznih profila na razini Međimurske županije i Republike Hrvatske, a i na međunarodnoj sceni. 

Mi smo svjesni da su desetljeća profiliranja stranaka i nezavisnih lista kao interesnih skupina koje na okupu drži isključivo koristoljublje i osobni probici koristeći se prvenstveno neinformiranošću građana pred kojima se skrivaju političke odluke, a rad i zalaganje grupa građana i organiziranih akcija se pripisuje pojedincu – političkom moćniku.  Izbori svih razina posebno u zadnjem desetljeću pokazuju da je takva politika odvratila veliki broj ljudi od sudjelovanja u političkom životu jer „tako i tako ne mogu promijeniti ništa“

Zato smo formirani u obliku koalicije u kojoj različitosti mišljenja ne razdvajaju nego spajaju ljude.  Mi u malim sredinama se svi poznajemo međusobno, zajedno smo išli u školu, zajedno smo odrastali, stvarali obitelji, išli u crkvu.  Zajedno smo se veselili o tugovali, bez obzira na politička opredjeljenja. Mi se poznajemo međusobno, mi smo susjedi, sumještani i znamo tko koliko vrijedi. Svjesni smo i znamo vrijednost svakog među nama žiteljima Općine Gornji Mihaljevec i zato smo se okupili u Koaliciji „Svi zajedno“.

Stranačka ili bilo koja druga pripadnost za nas nije zapreka suradnje, jer pripadnici bilo koje grupacije trebaju u male sredine moraju privući ono što je najbolje za Općinu, za sve nas, a ne za neku interesnu grupaciju.

Formirali smo se da sve političke stranke i grupacije služe Općini, a ne da Općina služi njima. Koalicija „Svi zajedno“ nudi mogućnost političkog djelovanja i onima koji žele stvarati bolju budućnost za našu djecu, koji su spremni osobne interese podrediti javnim interesima. Jedini interes koji nam je prihvatljiv je zajedništvo kojim se stvaraju uvjeti da Općina bude mjesto ugodnog življenja.

Koalicija „Svi zajedno“ se okupila oko vizije društva u kojemu se sve politike vode kriterijima solidarnosti, društvene pravednosti i ekološke održivosti.

Želimo Općinu Gornji Mihaljevec, koja ima tradiciju postojanja i političkog organiziranja još 17. stoljeća, kojom će se upravljati dugoročno, ekološki, razvojno i ekonomski održivo.

Općinu koji potiče najbolje i štiti najranjivije. Općinu koje će biti u službi potreba građana, jednakomjerno razvijena, te dostupnih javnih i socijalnih usluga. Ukratko rečeno Općinu kvalitetnog života sa uslugama jednako dostupnih svima. Želimo Općinu bez predrasuda, bez diskriminacije bilo koje vrste u kojoj ćemo služiti našim žiteljima, a ne da i vidimo samo kad nam treba njihov glas na izborima.

Žitelji Općine moraju biti korektor društvene pravde i zalažemo se da budu aktivno uključeni u proces odlučivanja.

Želimo Općinu u kojoj neće biti neasfaltiranih puteva, a javne usluge će pod jednakim uvjetima biti dostupne svima. U okviru zakona maksimalno potičemo razvoj gospodarstva, a položaj naše Općine vidimo kao korporativnu prednost u profiliranju na županijskoj i nacionalnoj razini.

Za nas je neprihvatljivo da u današnje vrijeme Općina nema poštanskog ureda i banke, da je u Općini jedan veći trgovački centar, da nema trgovine poljoprivrednih potrepština, da nema nijedne zadruge, da nema društvenih događanja koje organizira Općina.  Neprihvatljivo je da Općina nema turističku zajednicu, već da naši gospodarstvenici turističku članarinu uplaćuju drugim Općinama.

Želimo stimulirati mlade da se školuju, stimulirati mlade obitelji da si na području Općine mogu izgraditi dom ugodnog življenja, želimo stimulirati poduzetništvo i zadrugarstvo. Želimo stvoriti uvjete da žitelji Općine u kojoj su velika većina na neki način vezana za poljoprivredu, a mnogima je poljoprivreda i jedini izvor prihoda, mogu svoje tržne viškove prodati na licu mjesta u Općini, te brendirati njihove proizvode.

Koalicija „Svi zajedno“ se zalaže za Općinu koja neće biti prepoznatljiva samo po zgradi Općine i nogometnom igralištu, nego koja će biti prepoznatljiva po razvoju gospodarstva koja će privlačiti mlade ljude i gdje će se otvarati nova radnja mjesta.

Poražavajuća je činjenica da se broj žitelja Općine Gornji Mihaljevec vratio na stanje iz 1857. godine kada je Općina imala 1.715 stanovnika i da je od poslije II. svjetskog rata do sada broj stanovnika Općina smanjio za 40%  tj. za 1200 ljudi, usporedbe radi to je kao da osam sela (Badličan, Bogdanovec, Martinuševec, Preseka, Prhovec, Tupkovec, Vugrišinec i Vukanovec).

U mandatu aktualnog Načelnika općine i njegove Nezavisne liste Gorana Lovreca broj stanovnika Općine se smanji za više do 10% tj. preko 130 ljudi, to je reda veličine kao da je nestalo Dragoslavec Selo.

Mi nismo „Velika koalicija“ već grupa stranaka i pojedinaca kojima je dosta podjela i svađa radi očuvanja fotelja, te korištenje političke moći za ostvarenje osobnih interesa i probitaka.