Mi nismo „Velika koalicija“ već grupa stranaka i pojedinaca kojima je dosta podjela i svađa radi očuvanja fotelja, te korištenje političke moći za ostvarenje osobnih interesa i probitaka.

Na početku 7. sjednice Općinskog vijeća Općine Gornji Mihaljevec, održane 29.03.2022. godine je umjesto vijećnice Jasenke Novak koja je podnijela ostavku na dužnost vijećnice iz osobnih razloga, ušao Mladen Borko kao slijedeći s zajedničke liste sa proteklih izbora za Općinsko vijeće (Nezavisna lista Matija Posavec – NL, Hrvatska demokratska zajednica – HDZ i Hrvatska socijalno – liberalna stranka – HSLS), na kojoj je bila i gđa. Novak. Poslije Svečane prisege, sjednica je nastavljena prema nametnutom Dnevnom redu.

Kako je sazvana 7. sjednica Općinskog vijeća tako je i provedena uz bahatost, omalovažavanje oporbenih vijećnika, izrugujući se sa njihovim poslovima koje su radili u životu, te neminovnim govorom mržnje prema mještaninu Općine Željku Tomašiću, spočitavajući oporbenim vijećnicima zašto surađuju s njim.

Zakon o pravu na pristup informacijama (NN 25/13, 85/15) se ignorirao potpuno, te su Odluke donošene suprotno odredbama toga Zakona, bez javne rasprave, e-savjetovanja tj. mišljenja građana, na način da sve odlučuje Načelnik, čije samovoljne odluke pokrivaju Vijećnici NL Gorana Lovreca, uvodeći time totalitarizam u Općini kakav nije zabilježen u povijesti Općine do sada.

Vijećnik Boris Resman je na aktualnom sati pitao što je s inicijativom Društva VETERAN koja je upućena Općinskom vijeću još 03.11.2021. godine da se središnjem trgu u Gornjem Mihaljevcu da naziv „TRG HRVATSKIH BRANITELJA“.  Odgovor je bi bio podcjenjivački upitom je li i Resman član Društva VETERAN, s tvrdnjom da ta udruga ima samo 4 člana, što je flagrantna laž i već poznato omalovažavanje branitelja u našoj Općini, jer ta udruga koju Koordinatorica za manifestacije u Općini Gornji Mihaljevec ne poziva na sastanke jer „ona ne može surađivati s Tomašićem, poslije svega što joj je on napravio“, iako postoji tek nešto više od tri godine ima 37 članova, što malo koja udruga u Općini ima. Potom mu je priopćene da će Tomašić (Društvo VETERAN) dobiti pismeni odgovor, ali inicijativa nije stavljena na Dnevni red, niti se raspravljalo o njoj.

Vijećnik Franjo Kovačić je postavio pitanje zašto se Općina nije javila na Javni poziv općinama indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine i ostalima sukladno uvjetima i kriterijima prihvatljivosti prijavitelja za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini koji je objavio središnji državni ured za demografiju i mlade, čime bi Općina dobila 500,00 kn/mjesečno po djetetu u 2022. godini, čime bi se mogla subvencionirati cijena boravka u vrtiću, što bi nesumnjivo bila velika pomoć roditeljima.

Načelnik je odgovorio da nije imao vremena to napraviti!

Vijećnike NL Gorana Lovreca nije smetalo što je tom bahatošću Načelnik materijalno oštetio oko stotinjak djece predškolske dobi.

Vijećnik Željko Dvanajščak je pitao zašto nije stavljen na javnu raspravu Projekt novog Vatrogasnog doma u Gornjem Mihaljevcu, Načelnik mu je na to odgovorio da Projekti postoje, ali naravno, do sada ih nitko nije vidio.

Problem je mržnja i omalovažavanje koju vladajući (mlađa generacija) gaji prema oporbenim vijećnicima (starija generacija), a da su pri tome Općinu pretvorili u „Općinu slučaj“ s kojim nijedna JLS i Međimurska županija ne želi surađivati, te pri tome vode Općinu u bankrot i likvidaciju.

Ako Načelnik, posebno sada kada je profesionalno aktivirao mandat ne zna ili ne stigne obavljati posao, rješenje je vrlo jednostavno, neka da ostavku, ima onih koji mogu i znaju.

Oporba OV Općine Gornji Mihaljevec

foto: emedjimurje.net.hr

Kontakt