Tako se to radi u Općini  Gornji Mihaljevec

Tako se to radi u Općini Gornji Mihaljevec

Početkom ove godine potpisan je sporazum Općine Gornji Mihaljevec i poduzeća Pulsar d.o.o. o uvođenju i korištenju sustava HRcity. Koliko je plaćeno? Kada će biti dostupna aplikacija ? Pitanja su koja zanimaju mještane Općine. 

Načelnik Općine je svečano najavio da je kupio mobilnu aplikaciju „pametna općina“ objavom u medijima (link)12. siječnja 2022. godine.  Ali ni nakon osam mjeseci građani nemaju mogućnost pratiti transparentnost trošenja proračunskog novca Općine. 

Mrežna stranica Općine je posebna priča.  Administrator koji je postavio i održavao mrežnu stranicu www.gornjimihaljevec.hr je zbog bahatosti i nekorektnog ponašanja Načelnika Gorana Lovreca raskinuo ugovor s 31.05.2021. godine, to više što je u predizbornoj kampanji g. Lovrec najavljivao kako će "otjerati Tomašića jer mrežna stranica ima loš dizajn", no u 8 godina koliko je g. Tomašić održavao mrežnu stranicu Općine Povjerenik za informiranje nikada nije imao primejdbi na sadržaj i dizajn mrežne stranice. sada ni nakon više od godinu dana nije, prema najavama o suvremenoj web stranici, ista izrađena, a  dizajn koji je postavio prošli administrator je ostao isti, osim što je mrežna stranica postala nepregledna, nepotpuna, bez ključnih informacija, pa je i Povjerenik za informiranje reagirao šest puta do sada  da se postave sadržaji na mrežni stranicu kako to propisuje Zakon o pravu na pristup informacijama. 

Načelnik kaže da ne stigne izvršavati obaveze jer ga (polugodišnje izvješće - pdf) prijavama ometaju Željko Tomašić i bivši zaposlenici?

Rješenje je vrlo jednostavno – neka Načelnik da ostavku i pusti da rade oni koji znaju i stignu !

 

Mi nismo „Velika koalicija“ već grupa stranaka i pojedinaca kojima je dosta podjela i svađa radi očuvanja fotelja, te korištenje političke moći za ostvarenje osobnih interesa i probitaka.