DEMOGRAFSKA OBNOVA, OBITELJ I MLADI

Činjenica je da smo Općina na granici održivosti s demografskog gledišta. Poražavajuća je činjenica da se broj žitelja Općine Gornji Mihaljevec vratio na stanje iz 1857. godine kada je Općina imala 1.715 stanovnika i da se je od poslije II. svjetskog rata do sada broj stanovnika Općina smanjio za 40%  tj. za 1090 ljudi, usporedbe radi to je kao da je osam sela (Badličan, Bogdanovec, Martinuševec, Preseka, Prhovec, Tupkovec, Vugrišinec i Vukanovec) nestalo s lica zemlje.

Jasno je da Općina ne može niti ne želi dekretom naložiti rađanje djece, ali može pomoći mladim obiteljima kako financijski kad dođe prinova na svijet, tako i stvaranjem uvjeta za bezbrižno djetinjstvo, a da djeca ne budu teret i ograničavajući čimbenik u životu obitelji.  Pri tome ćemo dati realnu, a ne simboličku, pomoć koju će osobno po rođenju djeteta uručiti općinski čelnici.

Mlade obitelji ćemo stimulirati i pomoći u izgradnji kuće (prvog doma) i/ili obnovi naslijeđene ili kupljene kuće sukladno propisanim uvjetima.

Svaku novoosnovanu obitelj poslije vjenčanja ili zakonom definirane izvanbračne zajednice Općina će nagraditi besplatnim vikendom u jednom od ponuđenih odmarališta s kojima će se sklopiti ugovor o suradnji. Općina će sufinancirati ljetovanje djece u dječjim odmaralištima gdje će biti pod nadzorom i stručnim vodstvom odgajatelja.

Svakoj doseljenoj obitelji u našu Općinu pomoći ćemo da se osjećaju dobrodošli, te mjerama i subvencijama stimulirati doseljavanje.

Program demografskog oporavka Općine Gornji Mihaljevec

Mi nismo „Velika koalicija“ već grupa stranaka i pojedinaca kojima je dosta podjela i svađa radi očuvanja fotelja, te korištenje političke moći za ostvarenje osobnih interesa i probitaka.