UKLJUČIVANJE ŽITELJA OPĆINE U DONOŠENJU ODLUKA OD OPĆEG JAVNOG INTERESA

 
U novijoj povijesti Općine svima nama su uskraćena zakonska prava da možemo neposredno sudjelovati u odlučivanju o „općinskim poslovima“ putem referenduma i mjesnog zbora građana. To je i navedeno u Statutu naše Općine, ali je mrtvo slovo na papiru.
 
Činjenica je da nikada do sada općinska vlast nije smatrala potrebnim konzultirati se s bazom, s Vama, pa čak ni putem „savjetodavnog referenduma“, kada su donosili strateške dokumente i odluke za Općinu.
Nitko vas nije pitao što mislite o Tupkovečkom ipsilonu, o energetskoj obnovi Dama kulture, općinske zgrade i centralnog trga u Gornjem Mihaljevcu, za rekonstrukciju "Parka mladosti" i zaduživanje Općine s 12. mil kuna, vezano za to, za 300 m asfalta u Vukanovcu, za 400 asfalta i Vugrišincu (poslije izbora), a vjerojatno vas malo zna da će se graditi novi vartogasni dom za koji još nitko ne zna kako će izgledati. Nitko vas ne pita ništa, odlučuju po delegatskom modelu koji je bio karakterističan u prošlosti.
 
Mještani općine vi imate pravo, a po nama i obavezu da Načelniku Općine i Općinskom vijeću predlažete donošenje određenog akta ili rješavanje određenog pitanja iz njegovog djelokruga to vam nitko ne može i ne smije uskratiti, a jesu li vam uskratiti do sada to znate vi sami. Pozivamo vas da zajedno upravljamo našom općinom.
Općina mora biti u vašoj službi, a ne obrnuto !
 
Mi se zalažemo da se čuje glas mještana i na usluzi smo vam, vaš smo servis, a ne Vaši vladari. Slobodno nam se obratite s
problemima i zahtjevima želimo raditi za vas.
 
U Statutu Općine piše da su sjednice Općinskog vijeća javne, a do sada nije javno objavljeno vrijeme i dnevni red sjednice prije održavanja sjednice (osim poslije jedne prijave i to za jednu sjednicu i onda je opet skriveno do vas) čime bi se Vama omogućilo statutarno pravo da po osobnim izboru, dođete na sjednicu i iz prve ruke čujete što se odlučuje i kako se troši vaš novac, a ne da Vam to prepričavaju preko medija ili „pokvarenog telefona“.
 
Ne vjerujte pričama, uvjerite se sami !
 
Uvesti ćemo transparentnost u radu općinskih tijela i prekinuti s praksom da je Općinsko vijeće pokriće za odluke načelnika općine. Načelnik je za svoj rad odgovoran Općinskom vijeću i to nije tako bez razloga, te valja poštivati pozitivne zakone Republike Hrvatske.
 
Oporba OV Općine Gornji Mihaljevec
Mi nismo „Velika koalicija“ već grupa stranaka i pojedinaca kojima je dosta podjela i svađa radi očuvanja fotelja, te korištenje političke moći za ostvarenje osobnih interesa i probitaka.