Dan Općine - promocija Općinskog načelnika

Dan Općine - promocija Općinskog načelnika

Nije primjereno u svečanim prilikama davati kritike, ali kada se omalovažavaju mještani Općine mora se reagirati. Načelnik Općine Gornji Mihaljevec je i ovogodišnji Dan Općine iskoristio za osobnu promociju, naloživši, što će naravno zanijekati,  Općinskom vijeću da se Svečana sjednica u povodu Dana općine održi u njegovom kultnom remek djelu „Park mladosti“, gdje se hvalilo uspjesima Općine, a načelnik je čak prezentirao svoje „uspjehe“ od kad je načelnik Općine.

Ne umanjujemo uspjehe Načelnika i vladajućih u Općini, koji se doduše mogu nabrojati na prste jedne ruke, ali nas zabrinjava samodopadnost i prijezir iskazan prema mještanima Općine.

Naime, Načelnik i Predsjednik Općinskoga vijeća u svojim hvalospjevima nisu mještanima čak ni čestitali Dan općine mještanima, što pokazuje njihovu „brigu“ o sumještanima ili bi to štetilo njihovom ugledu i djelu.

Nažalost, na Svečanoj sjednici se nije čulo o uspjesima Općine na jačanju i pomoći OPG-ovima i poduzetnicima, nije se čulo o pomoći doseljenicima i mladim obiteljima, nije se čulo da za njih dijete „vrijedi“ samo 2.000,00 kn, koliko rodilje dobiju ako zatraže, nije se čulo o brizi za starije i nemoćne (nema čak ni dnevnog boravka), nije se čulo o brizi za branitelje i HRVI, nije se čulo koliki je mjesečni trošak za održavanje td „Park mladosti“ i SRC Mladost, nije se čulo da mještani svaki mjesec plaćaju 100.000 kn ratu kredita koji je podignut za izgradnju zdanja na kojem se održavala sjednica, nije se čulo kako je Općina pomogla umanjiti posljedice Korona krize i višegodišnjih suša,….. i još mnogo toga se nije čulo, jer jednostavno toga u Općini nema.  Nije spomenuto da se u Općini smanjio broj stanovnika od kada Općinu vodi aktualna vlast za otprilike veličinu jednog srednjeg MO u Općini tj. više od 10%, a je li to rezultat uspješne Općinske politike neka prosude građani. Nije spomenuto da se plinsko crpilište od kojeg Općina za koncesiju dobiva oko 4. mil kn, nalazi na području MO Vugrišinec i da ljudi koji se nalaze u blizini često imaju probleme s trovanjem plina i Općina ne poduzima ništa, a da je istovremeno Vugrišinec daleko najzaostalije selo u Općini.

Također je  u pozadini ostala činjenica da Općina, niti Načelnik, niti Općinsko vijeće nisu podijelili priznanja Općine i to već drugu godinu za redom, iako u Općini postoji Pravilnik za dodjelu priznanja, aktualna vlast u Općini ga ne primjenjuje. 

Zar zaista u Općini nema mještana koju su zaslužili priznanje od Općine? 

Oporba OV Općine Gornji Mihaljevec

Mi nismo „Velika koalicija“ već grupa stranaka i pojedinaca kojima je dosta podjela i svađa radi očuvanja fotelja, te korištenje političke moći za ostvarenje osobnih interesa i probitaka.