Još jedan dokaz samovolje NL "Gorana Lovreca"

Još jedan dokaz samovolje NL "Gorana Lovreca"

Oporba Općinskog vijeća Općine Gornji Mihaljevec je jasno iznijela uvjete pod kojima se vraća u Općinsko vijeće tj. na sjednice istog. Kako se manipulacije od strane vladajuće Nezavisne liste Gorana Lovreca nastavljaju i dalje, jasno je da oni niti ne žele da se Oporba vrati i ometa njihovu samovolju. 

Kako postoji opravdana sumnja da su izmanipulirali kvorum u Općinskom vijeću, što će istraga dokazati, a poznate su mjere i kazne za lažiranje datuma i potpisa na dokumentima, sada su samovoljno promijenili sastav Mandatno-imunitetnog povjerenstva, prekršivši međustranački dogovor, te su umjesto predstavnice oporbe g-đe Novak, imenovali članak NL GL i to ni manje ni više nego spornog vijećnika Damira Flinčeca ne bi li sakrili spomenute manipulacije.  

Poslije ostavke Marija Novaka na mjesto zamjenika predsjednika i člana Općinskog vijeća kako ne bio u sukobu interesa kada ga bez javnog natječaja postave za direktora općinske komunalne firme "Park mladosti", na njegovo mjesto je NLGL bez znanja i izvješća Mandatno-imunitetskog povjerenstva ubacila  Damira Flinčeca koji nije kako Zakon o lokalnim izborima nalaže bio prvi slijedeći na Izbornoj listi NLGL, već su preskočili slijedeću na listi Bojanu Kovačić. 

Mandatno-imunitetsko povjerenstvo nije znalo za taj spin, niti je dalo mišljenje o tome, pa su nelegalno dali pravo glasa Flinčecu i tako ostvarili "kvazi" kvorum. Poslije tvrde da je navodno g-đa Kovačić dala izjavu o odricanju od mandata prije sporne sjednice gdje su dali pravo glasa nelegalnom članu.  Tu izjavu Mandatno-imunitetno povjerenstvo nikada nije vidjelo, te je jasno da prilikom inauguracije bez svečane prisege g. Flinčeca  sporne Izjave g-đe Kovačić nije bilo. 

Da ne poštuju čak ni stranačke dogovore NLGL dokazuje i samovoljnom promjenom kvote u Imunitetno-mandatnom povjerenstvu ( 2 predstavnika oporbe + 1 predstavnik vladajućih) ,a u Povjerenstvo imenuje g. Flinčeca i time je sastav MIP 2 predstavnika vladajućih + 1 predstavnik oporbe, pa je uputno nije li lažirano i Izvješće MIP o zakonitosti aktiviranja mandata g- Flinčeca. 

Sumnjamo da g-đa Kovačić i g. Flinčec svjesno učestvuju u tim manipulacijama, ali netko će morati odgovarati za sve manipulacije, samo se nadamo da će to biti prava osoba, a ne "žrtveno janje". 

Izmjena-Odluke-o-mandatnoj-komisiji (pdf)

Oporba OV Općine Gornji Mihaljevec

 

 

Mi nismo „Velika koalicija“ već grupa stranaka i pojedinaca kojima je dosta podjela i svađa radi očuvanja fotelja, te korištenje političke moći za ostvarenje osobnih interesa i probitaka.