Politika ili diskriminacija od strane Načelnika

Politika ili diskriminacija od strane Načelnika

Načelnik Općine je 24. siječnja 2022. godine održao sastanak s predsjednicima udruga koje imaju sjedište u Općini. Hvale vrijedna aktivnost Načelnika što brine o udrugama i traži suradnju, ali smatramo da nikako nije dobro da se udruge doživljavaju kao produžena ruka politike tj. Načelnika.

Način na koji je Načelnik proveo ovu aktivnost nije prihvatljiva jer na navedeni sastanak nije pozvao predsjednike KUU Lipa Gornji Mihaljevec i „VETERAN“ – društvo branitelja Domovinskog rata. Na nedavno upriličenoj Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Načelnik također nije pozvao navedene udruge, a sve ostale udruge je pozvao.  Doduše formalno je Svečanu sjednicu sazvao Predsjednik Općinskoga vijeća, ali nikako nije slučajnost da obojica ne pozivaju iste udruge.

To je djelo javnog diskriminiranja tih udruga, ne predsjednika tih udruga, nego svih članova udruga, od kojih su im neki dali glas na izborima.

Bez obzira na osobni odnos Općinskog načelnika s predsjednicima udruga, nije prihvatljivo da mržnju koju ima prema predsjednicima navedenih udruga, prenosi na sve članove tih udruga. Za to nije dobio mandat građana.

S jedne strane Načelnik se prikazuje žrtvom i poziva sve na suradnju, a s druge konstantno širi razdor medu građanima, što sada želi napraviti i među udrugama.

To je neprihvatljiva politika, da ne spominjemo zakone, ali krši sve Kodekse časti i moralne norme javne osobe.

Oporba OV Općine Gornji Mihaljevec

Mi nismo „Velika koalicija“ već grupa stranaka i pojedinaca kojima je dosta podjela i svađa radi očuvanja fotelja, te korištenje političke moći za ostvarenje osobnih interesa i probitaka.